Leerlingen met Leer- en/of Gedragsproblemen

Onderdeel Diploma Allround Zwembadmedewerker

In het verleden vonden kinderen met specifieke leer- en/of gedragsproblemen hun plek in het speciaal onderwijs. Deze kinderen gaan nu veel vaker naar de 'gewone' basisschool, waar minder schoolzwemmen is. Dientengevolge kom je ze dus vaker tegen bij de particulier zwemlessen. De specifieke bijzonderheden van deze kinderen vereisen een speciale aanpak. Zowel de kinderen met hun bijzonderheden als de speciale aanpak staan centraal in deze opleiding.
  • Inhoud
  • Planning
  • Inschrijven
  • Examen
  • Structuur
  • Download & Links

Klik op bovenstaande tabbladen voor meer informatie over planning, inschrijven enz.

Instapvoorwaarden
De cursus staat open voor zwemonderwijsgevenden en voor cursisten die de opleiding Instructeur Zwem ABC hebben afgerond.

Studieduur & stage
De opleiding duurt 4 à 5 maanden en bestaat uit 4 lesdagen van 8 uur. Daarnaast ben je bezig met het vullen van jouw portfolio middels 60 uur aan BPV-opdrachten (stage). Deze 60 uur zijn onder te verdelen in 5 uur assisteren bij de doelgroeplessen, 25 uur zelfstandig lesgeven en 30 uur wordt ingevuld door praktijk-opdrachten en het voorbereiden en evalueren van de doelgroeplessen.

Onderwerpen

  • ADHD
  • Autisme
  • Syndroom van Down
  • Probleemkinderen (omgeving)


Afronding & certificering
De opleiding wordt afgesloten met een examen. Dit bestaat uit de onderdelen: Praktijkbeoordeling, Portfolio en een Centraal Mondeling. Wanneer alle examenonderdelen positief beoordeeld zijn ontvang je het Certificaat Instructeur Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen. Voor meer informatie klik op de button "Examen" onderaan deze pagina."
Heb je het Certificaat Instructeur Zwem ABC, het Certificaat Lifeguard/ Toezichthouder en twee Doelgroep Certificaten behaald, dan ontvang je het Diploma Allround Zwembadmedewerker. Voor meer informatie klik op de button "Structuur" onderaan deze pagina.

Start
De opleiding start jaarlijks in oktober en maart (bij voldoende aanmeldingen). Klik hier voor de planning.

Cursuskosten
€ 895,00 
Opleidingen in het kader van de BasisBeroepsOpleiding zijn vrijgesteld van BTW

WiZZ-leden krijgen 10% korting* bij opleidingen en trainingen van NBZ. * Alleen op cursusgelden en niet in combinatie met andere kortingen.
Klik hier voor alle mogelijke financiële voordelen.

Examengeld
€ 100,00 
Opleidingen in het kader van de BasisBeroepsOpleiding zijn vrijgesteld van BTW.

Inschrijven nieuwsbrief