In de nieuwe Zwemwaterwet wordt de verantwoordelijkheid en daarmee ook de aansprakelijkheid voor de exploitatie volledig bij de manager gelegd. Een goed georganiseerde en gedocumenteerde bedrijfsvoering beperkt het managersrisico tot een minimum. Hoe zet je deze verantwoording om in de dagelijkse praktijk. Hiertoe is de managementopleiding Borging & Kwaliteit, speciaal voor de sector Sport en Recreatie, ontwikkeld. Ervaren zwembadmanagers en veiligheidsdeskundigen begeleiden de manager om te komen tot een zo groot mogelijke risicoloze exploitatie van de eigen accommodatie.

Inhoud

Voor wie

Locatiemanagers/ – coördinatoren, diensthoofden/ teamleiders.


Studieduur

1 dag op locatie

Stage

Er dient een eindrapportage plus een plan van aanpak (voor de eigen accommodatie) gemaakt te worden.
Dit traject wordt door de deelnermer op de eigen locatie uitgewerkt en kan over een aantal maanden uitgespreid worden.


Onderwerpen

Introductie:
Toelichting op de onderstaande onderwerpen – met praktijkvoorbeelden – gegeven door een ervaren zwembadmanager en een veiligheidsdeskundige. Daarbij wordt regelmatig via een managementvolgsysteem verduidelijkt hoe men dat voor iedere accommodatie en organisatie kan bewerkstelligen en daarmee ook voldoende waarborgen zijn in te bouwen. Deelnemers ontvangen daarbij tevens een eigen inlogaccount voor hun accommodatie op het managementvolgsysteem. Via dit systeem verkrijgen zij toegang tot de volgende opleidingsprocedures:

Algemeen:
Interne risico analyse/inventarisatie, inschakelen van medewerkers, acties management, wie is verantwoordelijk, eigen procedures.

Veiligheid:
Ongevallenregistratie, bezoekersgroepen en activiteiten, routing, aanduidingen, oefeningen, werkvoorschriften, klachten, gebruiksvoorschriften.

Wet- en regelgeving:
Zwemwaterwet, horeca, attracties, speeltoestellen, zwembadvoorzieningen, milieu, corrosie, productaansprakelijkheid, Arbo.

Installaties en laboratoriumanalyses:
Zwemwaterzuivering, temperatuur en ventilatie, licht, geluid, waterleidinginstallatie, doseerinrichtingen, zwemwaterkwaliteit, Legionella, bronwater.
Keuringen, onderhoud en training/opleiding personeel: periodieke herhaling, installatie en gebruiksvoorschriften, documentatie, inschakelen van externe partijen.

Registreren en analyseren:
Logboeken, overige registraties, gegevens analyses, verbeteringen, instructies, eigen controleprocedures.

Opdrachten:
De deelnemer gaat in zijn eigen praktijk/ accommodatie aan de slag middels diverse opdrachten.

Evaluatie:
Behandeling van de door deelnemers verkregen eindrapportage middels opdrachtbevindingen, conclusies en plannen van aanpak. Wat is hierbij de rol en taak van de manager en wat kan en mag je van de eigenaar van de accommodatie verlangen? En hoe nu verder…

Afronding

Toetsing

Beoordeling van de ingeleverde inventarisatie en plan van aanpak.

Certificaat

Na voldoende beoordeling van de eindrapportage en plan van aanpak ontvangt de deelnemer het certificaat Managementopleiding Borging & Kwaliteit.

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Er wordt gewerkt met en vanuit het BRAM management volgsysteem.

Deelnemers worden verzocht een eigen een laptop of tablet mee te nemen.

Investering

Investering

Prijs:
€ 950 all-in (exclusief BTW).

Inclusief:
– lunch.
– jaarabonnement managementvolgsysteem (BRAM Borging & Kwaliteit Systeem).
– feedback door cursusleiding gedurende de gehele opleidingsperiode van 1 jaar.

Planning

Planning

Wordt gepland bij voldoende belangstelling.

Wil je de managementopleiding Borging & Kwaliteit graag volgen en geïnformeerd worden zodra deze opleiding weer gepland staat? Laat het ons weten en schrijf je dan hieronder in voor de opleiding met de fictieve datum 31-12-2022.

Je ontvangt dan bericht zodra er weer een opleiding is gepland. Je beslist op dat moment pas of je jezelf daarvoor definitief in wilt schrijven (of niet).

Opleidingsagenda bekijken

Opleidingsagenda

Ik heb interesse voor de managementopleiding Borging & Kwaliteit

Locatie:

Datum: zaterdag 31 december 2022

Aantal sessies: 1

Inschrijven

Kwaliteit voorop

Samen met onze partners

Kwaliteit maken kunnen wij niet alleen. Dat doen wij samen met onze partners. Zo besteden wij onder andere onze examinering uit aan de brancheorganisatie en dragen wij het NRTO-keurmerk.

Hieronder zie je logos van onze opleidingspartners. Meer weten over onze samenwerkingen? Klik dan hier.

Mail ons Bel ons