Fiscale en financiële voordelen

 

UWV scholingsbudget voor WW-gerechtigden
NBZ heeft een scholingscontract met UWV. Dit houdt in dat de Basisberoepsopleidingen (Lifeguard, Instructeur Zwem ABC, en doelgroepopleidingen) door het UWV vergoed kunnen worden. Informeer bij uw contactpersoon/adviseur bij het UWV of u hiervoor in aanmerking komt. Het beroep Zweminstructeur staat bij het UWV ook op de lijst met krapteberoepen waardoor de kans groot is dat dit zal worden goedgekeurd. U dient uiteraard wel affiniteit met zwemmen en het zwembad te hebben!

Belastingdienst:
Studiekosten en andere scholingsuitgaven
U mag uw studiekosten en andere scholingsuitgaven vaak onder voorwaarden opgeven bij uw belastingaangifte. Neem voor de actuele fiscale mogelijkheden contact op met uw belastingadviseur of de belastingtelefoon 0800 - 0543. 

Of  klik hier voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

WiZZ:
NBZ is aangesloten als  nieuwe kennispartner bij de Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen, die zijn georganiseerd in de WiZZ.  Hiermee wordt kennis gedeeld en een breed draagvlak gecreëerd. WiZZ-leden krijgen 10% korting bij opleidingen en trainingen van NBZ. 

 

 

EHBO verzekeringen:
Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere verzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking.
Het kan voorkomen dat verzekeraars alleen cursussen vergoeden die worden verzorgd door specifieke zorgverleners. 
Raadpleeg je eigen polis of neem contact op met de zorgverzekeraar voor de verschillende organisaties waarbij je een certificaat/diploma kunt halen.
Klik hier voor een overzicht van zorgverzekeraars. 

Mogelijke financiële tegemoetkoming gemeenten:
Informeer bij bij uw gemeente of er mogelijke tegemoetkomingen zijn voor uw studiekosten.

Uitzendbureau:
Bent u uitzendkracht? Vraag bij uw uitzendbureau naar eventuele mogelijkheden voor de financiering van scholing.

 

Lifeguard in Zwembaden

Zweminstructeur

Doelgroep Instructeur