Waar staan wij voor

NBZ is de grootste praktijkopleider voor iedereen die het in zwembad werkt of wil gaan werken. Al 25 jaar leidt NBZ op voor particulieren, overheidsinstanties en organisaties uit de zwem- en recreatiebranche.

Omdat onze cursisten over het algemeen doeners zijn en je ook het beste leert door te ervaren, staat de praktijk in onze opleidingen centraal.

Ook kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. De zorg voor kwaliteit dragen wij samen met onze partners.

De grootste opleider in de Zwembadbranche

Bewezen succesvol al bijna 25 jaar

Kwaliteit voorop samen met onze partners

Praktijkgericht cursussen en opleidingen

NBZ een erkend opleidingsinstituut

Ons opleidingsinstituut is in het bezit van een NRTO-keurmerk en geregistreerd bij het CRKBO.

 

Onze keurmerken

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) toetst op hoge kwaliteitseisen die aan een opleidingsinstituut gesteld worden. Alleen als je voldoet aan alle criteria ontvang je het keurmerk.

In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook hiervoor wordt iedere 4 jaar gekeken of je nog voldoet. De belastingdienst stelt de inschrijving als voorwaarde om in aanmerking te komen voor BTW-vrijstelling.

 

Borging kwaliteit beroepsopleidingen

Daarnaast borgen wij de kwaliteit van onze beroepsopleidingen door ze extern te laten examineren.

De Nationale Raad Zwemveiligheid bewaakt de kwaliteit van beroepsopleidingen Allround zwembadmedewerker en Zwembadtechniek in de zwembranche. Ze houden toezicht op de organisatie van de opleiding, op het eindniveau en bij examens.

De Reddingsbrigade doet dit voor de opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden en Nikta voor onze EHBO-opleidingen (MFFA).

 

Al onze partners

Tot slot zijn wij kennispartner van de WiZZ, de belangenbehartiger van alle werkgevers in zwembaden en zwemscholen in Nederland.

Voor het UWV zijn wij scholingspartner. Hiermee bieden wij mogelijkheden om onder bepaalde voorwaarden de opleiding te laten subsidiëren door de overheid.

 

Beroepsopleidingen en meer!

Onze praktijkgerichte basisopleidingen bieden een gedegen basis en een branche-erkend certificaat voor degene die graag willen gaan werken in de zwembadbranche of voor instructeurs die zich verder willen verdiepen in een specifieke doelgroep.

Daarnaast verzorgen wij aanvullende trainingen (op maat) voor degenen die al in het zwembad werken en zo  hun kennis en vaardigheden up-to-date willen houden.

Even voorstellen

Bij NBZ krijg je altijd les van echte professionals. Onze docenten zijn namelijk stuk voor stuk gekwalificeerde professionals met jarenlange werkervaring in het vakgebied en/of expert op een bepaald gebied. Door hun kennis en praktijkervaring binnen het vakgebied kunnen zij jou optimaal begeleiden tijdens je opleiding of cursus.

Daarnaast hechten wij veel waarde aan onze BPV-ers. Dit zijn de BeroepsPraktijkBegeleiders vanuit het NBZ die jouw persoonlijk begeleiden tijdens jouw stage. Zij komen kijken waar jij stage loopt en geven de nodige uitleg aan jou en/of jouw stagebegeleider. Tot slot ronden zij samen met jou de stage af met een praktijkexamen. Dit middels het beoordelen van een les op jouw stageplek.

voordelig opleiden

Financiële mogelijkheden

Opleiden kan vaak voordeliger dan je denkt. Vanuit verschillende instellingen worden scholingsbudgetten aangeboden.

Werken bij NBZ

Werk je in een zwembad of heb je gewerkt in een zwembad en vind je het leuk om jouw passie voor het beroep over te brengen aan onze cursisten. Of ben jij werkzaam in een speciaal specialisme waar ook de zwembadbranche haar vruchten van zou moeten plukken. Dan is werken bij NBZ misschien wel iets voor jou. Heb je nog geen lesgeefervaring dan wordt je intern opgeleid om uiteindelijk zelfstandig voor de klas te kunnen staan.

Wil jij onderdeel worden van ons enthousiast team van medewerkers en freelance professionals waar dagelijks gewerkt wordt aan de ontwikkeling en uitvoering van onze cursussen en opleidingen, stuur ons een open sollicitatie inclusief cv of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Mail ons Bel ons