Koninklijke Sportfondsen Nederland biedt deze opleiding aan via het cursusportal van NBZ – Het belang van goed zwemwater meten

Het meten van de kwaliteit van het zwemwater is ontzettend belangrijk om er zeker van te zijn dat onze gasten veilig kunnen zwemmen. Dit betekent dat het noodzakelijk is om controles van het zwemwater correct uit te voeren en te registreren. Het op de (on)juiste manier uitvoeren van de metingen kan gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering van de accommodatie.

Op 1 januari 2024 gaat de nieuwe Omgevingswet in, en daarmee het nieuwe zwemwaterbesluit, waarbij duidelijke richtlijnen zijn opgesteld voor wat betreft de grenswaarden van de verschillende stoffen die zich in het zwemwater bevinden. Worden deze grenswaarden overschreden dan kan dat ertoe leiden dat een zwembad (tijdelijk) moet worden gesloten. Het is dus van groot belang dat de metingen op de juiste wijze worden uitgevoerd en geregistreerd. Om deze reden heeft de afdeling Bouw & Techniek van Sportfondsen Nederland de training Zwemwater Meten ontwikkeld.

Inhoud

Doelstelling

De training Zwemwater Meten is bedoeld voor alle medewerkers van een zwembadaccommodatie die het dagelijks meten van de zwemwaterkwaliteit uitvoeren of hier toezicht op houden. Na het volgen van deze trainig ben je in staat om watermeten op een juiste manier uit te voeren en te registreren.

Instapvoorwaarden

Geen


Studieduur

1 dagdeel van 3 uur.


Onderwerpen

  • Zwembadtechniek
  • Vervuiling in zwemwater
  • Wetgeving
  • Voorwaarden voor een goede meting
  • Consequenties en veiligheid
  • Praktijk water meten
  • Korte toets

Afronding

Afronding

De deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Syllabus.
Ontwikkeld door Koniklijke Sportfondsen Nederland afdeling Bouw en Techniek.

Investering

Investering

Cursusgeld

€ 105 / Wizz leden € 95

Planning

Planning

De opleiding wordt op dit moment hoofdzakelijk als incompany training aangeboden. Het aantal deelnemers per training is minimaal 10 en maximaal 12.

Heb je interesse? Laat het ons weten (ook als je minder dan 10 deelnemers hebt, we kijken graag naar de mogelijkheden).

Mail naar info@nbz.nl of bel 073 612 40 61 (maandag tm vrijdag tussen 09.00-15.00 uur)

Kwaliteit voorop

Samen met onze partners

Kwaliteit maken kunnen wij niet alleen. Dat doen wij samen met onze partners. Zo besteden wij onder andere onze examinering uit aan de brancheorganisatie en dragen wij het NRTO-keurmerk.

Hieronder zie je logos van onze opleidingspartners. Meer weten over onze samenwerkingen? Klik dan hier.

Mail ons Bel ons