Klik op bovenstaande tabbladen voor meer informatie over planning, inschrijven enz.
Instapvoorwaarden
De cursus staat open voor zwemonderwijsgevenden en voor cursisten die de opleiding Zweminstructeur hebben afgerond.
Studieduur & stage
De opleiding bestaat uit 5 online-sessies van 3 uur en 2 lesdagen van 5 uur op locatie. Op de lesdagen op locatie is er 2 uur praktijk in het zwembad (per lesdag). Daarnaast ben je bezig met het vullen van jouw portfolio middels 60 uur aan BPV- en competentie opdrachten (stage). Deze 60 uur zijn onder te verdelen in 5 uur assisteren bij de doelgroeplessen, 25 uur zelfstandig lesgeven en 30 uur wordt ingevuld door praktijk-opdrachten en het voorbereiden en evalueren van de doelgroeplessen.
Onderwerpen algemeen:
Onderwerpen specifieke beperkingen door:
Afronding, certificering en examen,
Kijk voor meer informatie over de afronding en certificering onder het tabbladen Examen en Structuur hierboven.
Start
Zie tabblad planning op deze pagina hierboven
Cursuskosten
€ 895,00
Opleidingen in het kader van de BasisBeroepsOpleiding zijn vrijgesteld van BTW.
Deze opleiding valt onder subsidievoorwaarden STAP budget. Lees meer
WiZZ-leden krijgen 10% korting* bij opleidingen en trainingen van NBZ. * Alleen op cursusgelden en niet in combinatie met andere kortingen.
Klik hier voor alle mogelijke financiële voordelen.
Examengeld
€ 125,00
Opleidingen in het kader van de BasisBeroepsOpleiding zijn vrijgesteld van BTW.
Lesdata zijn onder voorbehoud. Het definitieve rooster ontvang je op de eerste lesdag. Opleidingen gaan door bij voldoende deelname.
Startdatum 10-06-2022. Drie vrijdagen online van 09.00-12.00 uur. Plus drie vrijdagen op locatie (Biljoenbad Velp/Arnhem) van 10.00-15.00 uur.
Alle lesdata: 10-06-2022 online, 17-06-2022 locatie Velp/Arnhem, 24-06-2022 online, 26-08-2022 Locatie Velp/Arnhem,
02-09-2022 online en 09-09-2022 locatie Velp/Arnhem.
Deze opleiding valt onder subisievoorwaarden STAP. Lees meer Let op! op = op.
Kun of wil je nog niet deelnemen aan deze geplande opleiding maar ben je wel geinteresseerd? Zie dan hieronder.
Wil je de opleiding Instructeur Zwemmen en Gezondheid graag volgen en geïnformeerd worden zodra deze opleiding weer gepland staat? Laat het ons weten en schrijf je in via het tabblad inschrijven voor de opleiding met de fictieve datum
31-12-2022. Je ontvangt dan bericht zodra er weer een opleiding is gepland. Je beslist op dat moment pas of je jezelf daarvoor definitief in wilt schrijven (of niet).
Wil je geïnformeerd worden over al ons actuele nieuws? Schrijf je dan ook in voor onze nieuwsbrief!
Afronding en certificering Zwemmen & Gezondheid
Deze doelgroepopleiding wordt afgesloten met een examen. Dit bestaat uit de volgende twee onderdelen:
1. Examenonderdeel Portfolio
2. Examenonderdeel Praktijkbeoordeling
Certificaat:
Bij voldoende beoordeling van de beide examenonderdelen ontvang je het NBZ Certificaat Zwemmen & Gezondheid **.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
** Opmerking: dit certificaat kan ingebracht worden als doelgroepspecialisatie binnen de opleiding Begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten (Certificeerbare Eenheid 2) in het kader van het Allround Diploma Zwembadmedewerker van de NRZ.
Wil je dit allround diploma behalen? Lees dan verder hieronder.
Certificeerbare Eenheid 2 "Begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten"* (CE2)
Wil je de opleiding graag afronden in het kader van het diploma Allround Zwembadmedewerker van de Nationale Raad Zwemveiligheid dien je (naast Instructeur Zwemmen en Gezondheid) alleen nog maar het algemene deel van Certificeerbare Eenheid 2 "Begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten" te behalen.
Dit algemene deel omvat het opzetten van activiteiten en de omgang met bezoekers in het zwembad; hun motieven, wensen, beweeggedrag en (on)mogelijkheden. De cursisten doen (basis)kennis op over onder andere motieven van deelnemers, motorisch leren, de rol van de begeleider, trainingsleer, lesopbouw, doelgroepen en activiteiten, en de organisatie van evenementen. Deze opleiding is niet gericht op zwemles geven aan kinderen. Er wordt geen stage gekoppeld aan dit algemene deel van Begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten.
Afronding en certificering certificeerbare Eenheid 2 Begeleider Recreatieve Zwemactiviteiten
De opleiding CE2 wordt afgesloten met een examen. Dit bestaat uit twee onderdelen:
Examenonderdeel portfolio:
Examenonderdeel theorie-examen:
Eindgesprek in een groepje van 3 tot 4 cursisten van een uur.
Bij voldoende beoordeling van dit examen plus het certificaat van je doelgroep kan dan het certificaat CE2 worden verkregen. Samen met Certificeerbare Eenheden 1 (Lifeguard) en 3 (Zweminstructeur) heb je recht op het Allround Diploma Zwembadmedewerker. Kijk voor meer informatie over de structuur van de opleiding Allround Zwembadmedewerker onder de tab Structuur.
De beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker is onderverdeeld in 3 afzonderlijke onderdelen (certificeerbare eenheden):
Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard (CE1)
Certificeerbare eenheid 2 Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (CE2)
Certificeerbare eenheid 3 Zweminstructeur (CE3)
Om in het bezit te te komen van het diploma Allround Zwembadmedewerker moeten de drie Certificeerbare Eenheden binnen 5 jaar worden afgerond.
De opleiding is flexibel opgezet. Er is geen vaste volgorde of voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Per certificeerbare eenheid kan een branchecertificaat worden behaald. Je ontvangt het diploma Allround zwembadmedewerker als je de 3 onderdelen hebt afgerond. Klik door op de verschillende onderdelen om per onderdeel te zien wat de opleiding inhoud, de planning en exameneisen.
Alle voorwaarden, de wijze van examineren en het toezicht vanuit de Nationale Raad Zwemveiligheid staan in het Examenreglement.
BeroepsPrakijkVorming (BPV)
NBZ hecht als opleider veel waarde aan de praktijk. Voor het ontwikkelen van competenties is het belangrijk dat je regelmatig de gelegenheid krijgt om de competenties te oefenen in een reële praktijksituatie. Dit wordt ook wel stage of BeroepsPraktijkVorming genoemd. We besteden tijdens al onze opleidingen veel aandacht aan de praktijk. Daarnaast is het belangrijk dat je bij een stagebad de praktijk leert middels stage- en competentie opdrachten om een goede lesgever te worden.
Kennispartner van WiZZ:
NBZ is aangesloten als nieuwe kennispartner bij de Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen, die zijn georganiseerd in de WiZZ. Hiermee wordt kennis gedeeld en een breed draagvlak gecreëerd. WiZZ-leden krijgen 10% korting bij opleidingen en trainingen van NBZ.