Over ons


De Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs (NBZ) is DE praktijkopleider in de zwembadbranche met opleidingen, bijscholingen, workshops, incompany-trajecten en trainingen op maat.

Ieder jaar leiden wij ruim 200 mensen op tot Zweminstructeur of Lifeguard/ Toezichthouder en volgen ruim 70 cursisten een doelgroepopleiding van AquaFitness Instructeur tot Instructeur Zwemmen & Gezondheid. Daarnaast hebben we via incompanytrainingen voor diverse zwemverenigingen en zwembadexploitanten kader opgeleid en gecertificeerd. NBZ speelt in op trends en behoeftes. We passen dan ook met regelmaat ons aanbod aan.

Alle opleidingsprogramma’s zijn speciaal gericht op de zwembadbranche en voldoen aan de door hen opgestelde competentieprofielen. NBZ is een organisatie met jarenlange ervaring en bewezen kwaliteit.

Kennispartner van WiZZ

NBZ is aangesloten als kennispartner bij de Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen, die zijn georganiseerd in de WiZZ.  Hiermee wordt kennis gedeeld en een breed draagvlak gecreëerd. WiZZ-leden krijgen 10% korting bij opleidingen en trainingen van NBZ.